• Requiem Lochem Requiem Concert 2024 3 november 2024, aanvang 15.00 uur In de Grote of Sint-Gudulakerk, Markt 2 Lochem open vanaf 14.15 uur

Cappella Amsterdam

Met een rijkdom aan stemkleuren bereikt kamerkoor Cappella Amsterdam zijn specifieke homogene klank. Sinds 1990 staat het koor onder artistieke leiding van chef-dirigent Daniel Reuss.

Cappella Amsterdam geeft koormuziek haar plek in de 21ste eeuw én houdt de rijke koorcanon levend. Dat betekent het voortzetten van een excellente uitvoeringspraktijk en het aangaan van vernieuwing op vele fronten. Wij willen een zo breed mogelijk publiek in aanraking laten komen met koormuziek. Daartoe brengen wij diversiteit in onze programma’s, in onze partnerkeuzes en in onze medewerkers. Wij zijn een koor van mensen tussen mensen, dat met klassieke muziek een universele en menselijke emotie wil oproepen. Wij willen ons publiek een authentieke ervaring geven, keer op keer als zij ons horen. Oprecht, direct, dichtbij en toegankelijk. Onze muziek moet mensen raken.

Cappella Amsterdam plaatst koormuziek als kloppend hart in tal van artistieke samenwerkingen. Deze samenwerkingen geven koormuziek een niet weg te denken plaats in het culturele veld. We werkten in het seizoen 2020/21 onder meer samen met het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Residentie Orkest, het Nederlands Kamerorkest, het Amsterdams Andalusisch Orkest, de artiesten Rima Khcheich en Amira Medunjanin en dirigent Sir Mark Elder. In seizoen 2021-2022 voeren we weer prachtige concerten uit met onze partner Nieuw Vocaal Amsterdam. Nieuw Vocaal Amsterdam biedt kinderen van vier tot eenentwintig jaar een klassieke zangopleiding. Zij maken zingen mogelijk voor alle kinderen die dat graag willen. Ongeacht talent, ervaring en financiële draagkracht. De leerlingen worden gecoacht door de zangers van Cappella Amsterdam en chef-dirigent Daniel Reuss. Zo dragen wij ook een steentje bij!

Meer informatie: www.cappellaamsterdam.nl